Har du lyst til at engagere dig endnu mere i Landsindsamlingen?

Som indsamler går du fra dør til dør og samler ind – enten alene eller sammen med dem, du godt kan lide. Hvis du har lyst til at engagere dig yderligere i Landsindsamlingen, kan du som enten indsamlingsleder eller assistent gøre en ekstra forskel for de mange indsamlere på gaden 7. april 2024.

Indsamlingsleder
Er du verdens bedste ’blæksprutte’ og har lyst til at prøve kræfter med opgaven som indsamlingsleder for Landsindsamlingen – måske sammen med et par gode venner? Så kan I melde jer nu og sammen gøre en indsats for kræftsagen i jeres lokalområde.

Landsindsamlingen løber af stablen 7. april 2024, hvor indsamlerne myldrer ud på gader og stræder i hele landet for at engagere befolkningen i kræftsagen. Her er det indsamlingslederne, der sørger for, at det hele går op i en højere enhed sammen med sit team.

I rollen som indsamlingsleder på Landsindsamlingen kan du selv vælge, hvor meget du vil engagere dig og din ansvarsmængde. De fleste steder arbejdes der som et samlet team i hvert indsamlingsområde, hvor opgaverne er fordelt blandt de frivillige i teamet. Hvert team har som oftest en områdeleder, der har det overordnede ansvar for området og indsamlerne.

Områdeleder, distriktsleder eller assistent
Afhængig af hvor meget ansvar du ønsker for dette team og opgavefordelingen, kan du enten melde dig som områdeleder, distriktsleder eller assistent. Indsamlingsleder er en fælles betegnelse for de ildsjæle der gør en ekstra frivillig indsats på Landsindsamlingen. Hver kommune har en områdeleder, og et antal distriktsledere alt efter hvor mange distrikter kommunen har.

Som frivillig indsamlingsleder er du med til at samle et team af frivillige hjælpere, hverve indsamlere, lave ruter og gøre indsamlingsstedet klar. Du kan selv bestemme, hvor mange aktiviteter du vil igangsætte, og hvordan du vil tilrettelægge indsamlingen.

Du kan vælge at samle en gruppe af venner til opgaven, så I er fælles om det og kan hygge jer sammen imens. Kaster du dig ud i det på egen hånd, kan du til gengæld regne med at have fået et godt netværk i dit lokalområde, når Landsindsamlingen er forbi. 

Opgaver i teamet spænder bl.a. over

  • Bestilling af materialer (indsamlingsbøtter, plakater, foldere osv.) 
  • Hvervning af indsamlere blandt netværk, tidligere års indsamlere, SoMe 
  • Kontakt til pressen i lokalområdet med henblik på at skabe larm omkring indsamlingen den 7. april 
  • Gennemgang af gåruter og tildeling af ruter via det online rutesystem 
  • Booking af mødested til både udlevering af indsamlingsmaterialer og til indlevering af bøtterne efter endt rute på indsamlingsdagen 
  • Afklaring af en løsning der sikrer en tryg håndtering af de indsamlede kontanter på indsamlingsdagen 

Hvis du allerede er tilmeldt som indsamler, kan du kontakte indsamlingslederen i dit område og høre mere om opgaven som distriktsleder/assistent.

Ellers er du meget velkommen til at skrive ind til Landskontoret på landsindsamling@cancer.dk eller ringe til os på telefon nummer 35257504.

Områder som mangler områdeledere

Region Nordjylland
Aalestrup
Brovst
Hirtshals

Region Midtjylland
Aarhus Vest
Bjerringbro
Møldrup
Samsø
Tjele
Trehøje
Nørhald
Them

Region Syddanmark
Ejby
Egtved
Give
Glamsbjerg
Gram
Grindsted
Haarby
Jelling
Ringe
Vojens

Ryslinge
Rødekro

Region Sjælland
Fuglebjerg
Nysted
Ravnsborg
Rudbjerg
Stenlille
Stubbekøbing
Suså
Sydfalster
Tornved

Region Hovedstaden
2300 Kbh. S og Christianshavn
København Nord-Øst og Indre by
København Syd-Vest og Valby
Vanløse, Brønshøj-Husum og København NV